Wim Drent

Achtergrond


Dit is Wim! 👋

Mijn naam is Wim Drent, geboren in 1969 te Stadskanaal. Al op zeer jonge leeftijd ondervonden mijn ouders dat ik interesse heb in muziek. Van vroeg tot laat zat ik alles van radio en lp’s en singles op te nemen met zo’n oude cassetterecorder, die ik dan voor de boxen moest houden om op te kunnen nemen.
Een drumstel was mijn grootste wens, maar vanwege de buren werden dat doormidden gesneden tonnen, waarop ik mij dan volledig kon “uitleven”.
Omdat ik al vrij jong een zeer lange enigszins redelijke voetballer was, werd ik overgeplaatst naar hogere elftallen, waar oudere spelers mijn vrienden werden. Deze jongens gingen al naar de disco of werkten daar al. Door mijn, zoals bekend, iets te grote mond moest ik dan op 14 jarige leeftijd als DJ aan het werk waar mijn voetbalmaten toen werkten (Frascati Stadskanaal), Daar begon dus mijn “carrière” als DJ. Na 1 jaar had ik het bij Frascati wel gezien en zwierf ik wat rond bij discotheken in Emmen, Beilen, Groningen, Gieten, Harkstede, Meppen, enzovoorts. Tot ik op 17-jarige leeftijd mijn stekkie vond in een mega-disco, genaamd “Abendlokal Tange” in Duitsland. Daar ben ik exact 20 jaar in dienst geweest. Ik ben er uiteindelijk mee gestopt omdat “Evert” te veel van mijn tijd in beslag begon te nemen.

Radio

Het radio werk begon bij de Lokale Omroep Kanaalstreek (LOK) in Stadskanaal. Daar kreeg ik wel opleidingen zoals presentatie/interviewtechnieken, maar door mijn drukke werkzaamheden in het buitenland had ik geen tijd had om een programma te presenteren. Twee jaar later werd ik gevraagd door het toen nieuw opgerichte lokale station van Radio Westerwolde. Daar presenteerde ik enkele jaren de zeer succesvolle radiobingo, voorafgaand door “ongekend talent met Wim Drent”. Via Bert Vos Produkties Westerwolde BV, waar ik radio programma’s en commercials maakte voor verschillende lokale omroepen, ben ik bij Simone FM terechtgekomen. Simone FM is een commercieel regionaal station voor de Noord en Oost Nederland. Hier ben ik jarenlang verantwoordelijk geweest voor de muziekredactie, verkoop van reclamezendtijd en voor mijn dagelijkse radioprogramma “Schijven voor bedrijven”.
In februari 2008 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik ingegaan op een aanbod dat Radio Continu (een regionaal commercieel station dat overwegend gezellige Nederlandstalige muziek draait in Groningen, Drenthe en Overijssel) mij deed. Daar presenteerde ik iedere werkdag tussen 13.00 en 16.00 uur het programma “Drent Draait Door” met hoofdzakelijk gezellige verstaanbare muziek en natuurlijk een hoop nonsens met o.a. Evert Baptist, Gretha en Magda met de accordeon.

Na wat omzwervingen, tussenstops en een comeback heb ik in april 2022 besloten om definitief te stoppen bij Radio Continu. Ik kon mij niet langer verenigen met het (muziek)beleid van de directie en mijn naam daar niet langer aan verbinden. Het live uitgezonden ‘ontslag’ op de radio is destijds ‘viraal’ gegaan en menig (nieuws)programma op diverse (landelijke) radio en tv zenders en diverse kranten hebben er aandacht aan geschonken.

Imbiss Barssel

Sinds 2017 run ik een eigen snackbar/lunchroom in mijn woonplaats Barssel (Duitsland). Hier ben ik naast m’n optredens met Evert dagelijks te vinden.
Er zijn naast Duitse braadworsten en schnitzels, ook bekende Nederlandse snacks. Mocht je ooit in de buurt zijn van Barssel (Tussen Leer en Oldenburg), ben je natuurlijk van harte welkom bij “Imbiss Barssel”!

HITZZZ!!

Na het vertrek bij Radio Continu in april 2022 dienden zich al snel diverse andere partijen aan. Eén van die partijen was een oude bekende met een gedurfd plan, welke mij enorm aansprak. Het is een partij die weer staat voor waar ik voor stond: Leuk radio maken zonder schaamte voor je afkomst; alleen maar plezier hebben in datgene wat je doet voor jezelf, maar vooral voor de luisteraars in de regio. Geen poespas, maar gewoon nuchtere mensen met passie voor echte hits. Ik kwam dus uit bij HITZZZ!!! – Da’s Radio! Een gloednieuw station dat eigenlijk gewoon weer doet waar anderen mee gestopt zijn: het draaien van echte HITZZZ!! Ik kan sinds 16 mei 2022 weer me veel plezier de polka’s en piratenklappers voor jullie door de ether slingeren en samen met collega Baptist zal ik dat dan ook zeker gaan doen!

We’re back! En hoe!


DJ's

0%